Jarige Lions Club plant bomen in Brasschaat en Vlaanderen (video)

Jarige Lions Club plant bomen in Brasschaat en Vlaanderen

BRASSCHAAT – Aan de Miksebaan heeft Lions Clubs International (LCI) een nieuw bos geplant. Dat gebeurde naar aanleiding van de honderdste verjaardag van deze grootste service club en één van de grootste NGO’s ter wereld.

Centennial Challenge

Voor deze verjaardag lanceerde de club wereldwijd de “Centennial Challenge” waarmee ze via haar sociale werking 100 miljoen mensen wil bereiken. “Met het planten van dit bos dragen we ons steentje bij aan een beter leefmilieu. Daarnaast wilden we ook iets doen aan de verkeerde perceptie dat Lions Club alleen maar ‘wining and dining’ is.” zegt Eddy Vangeel, gewestsvoorzitter van de club.

Jambon

“Ik vond dit een goed initiatief dat ik graag steun.” verklaart Jambon aan Brasschaat TV. “Bovendien krijgen we hierdoor een stuk bos bij in Brasschaat en dat is schitterend.” voegt hij eraan toe.

Bosgroep

Voor de aanplanting van de 6.600 bomen op het privéterrein aan de Miksebaan deed Lions Club beroep op de expertise van Bosgroep Antwerpen Noord. “Lions Club had ons de vraag gesteld om voor deze actie een geschikte plek te vinden. Wij hadden al een bebossingsakkoord met de privé-eigenaar van dit terrein en hebben de twee aan elkaar gekoppeld.” zegt Karolien Devriendt van Bosgroep Antwerpen Noord.

In heel Vlaanderen

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Lions Club werden op 19 locaties verspreid over heel Vlaanderen 50.000 bomen geplant. Hiervoor werden 4.000 personen gemobiliseerd. De actie verloopt in samenwerking met de Vlaamse Bosgroepen, die meer dan 12.000 private boseigenaars ondersteunen bij het beheer van hun bos, en Het Agentschap voor Natuur & Bos.

Meer info

Lions Club International: http://www.lions.be/lions-clubs-international-centennial-celebration/

Bosgroep: www.bosgroepen.be