Nieuwe openingsuren kantoor lokale politie Brasschaat (video)

Nieuwe openingsuren kantoor Lokale Politie Brasschaat

BRASSCHAAT – “Hoewel ons politiekantoor in de Hemelakkers elke dag tot 22u00 open is, hebben we via bezoekersregistratie vastgesteld dat er na 19u00 amper mensen langskomen.” vertelt korpschef Bart Van Cleuvenbergen aan Brasschaat TV.  “Daarom leek het ons logisch om de openingsuren te beperken tot 19u00 is en de daardoor vrijgekomen capaciteit aan mankracht in te zetten op straat.” legt hij uit.  

Avondopening

Vanaf 5 september kunnen bezoekers dus voor niet dringende meldingen en aangiften elke dag tussen 7u00 en 19u00 terecht in het politiekantoor. Op donderdag is er een avondopening tot 21u00.

Meer blauw op straat

Korpschef Van Cleuvenbergen benadrukt dat de aanpassing van de openingsuren geen vermindering van de dienstverlening betekent. “Integendeel, want door onze capaciteit beter op de vragen en de noden van de mensen af te stemmen, kunnen we meer blauw op straat inzetten wanneer het nodig is.” onderlijnt de baas van de lokale politie van Brasschaat.

Online

Naast de aanpassing van de openingsuren maakt het korps ook werk van een uitbreiding van de online dienstverlening. Hierdoor moet je voor sommige zaken zelfs niet meer naar het politiekantoor te komen.

Zo kan je via https://policeonweb.belgium.be <https://policeonweb.belgium.be%20> online een klacht indienen voor kleine misdrijven zoals een winkeldiefstal, de diefstal van je fiets of bromfiets, diverse beschadigingen en graffiti. Je kan er je alarmsysteem aanmelden en politietoezicht aanvragen voor je woning tijdens vakantie of afwezigheid.

Efficiënt

“Met de uitbreiding van de dienstverlening via het E-loket willen we ons onthaal verder moderniseren en efficiënter maken. Omdat men voor sommige zaken niet meer moet langskomen, levert dit vooral voor de burger een belangrijke tijdwinst op.” legt korpschef Van Cleuvenbergen uit.

Dringende hulp

Hij benadrukt wel dat je voor dringende politiehulp altijd naar het noodnummer 101 kunt bellen. “Als jij of iemand anders in gevaar is, of als de feiten nog aan de gang zijn dan bel je het best naar het noodnummer 101. Dit is de snelste manier om onze diensten te alarmeren. Zij komen dan zo snel mogelijk ter plaatse om je bij te staan.” zegt de korpschef.

Nieuwe openingsuren voor kantoor lokale politie Brasschaat

Tags: