Verovert Brasschaat de wereld? (video)

Verovert Brasschaat de wereld?

BRASSCHAAT – Yuri Soens uit Schoten, Olivier Caramin, Anton Caramin en Stef Van De Pol uit Brasschaat zijn sinds deze ochtend met de fiets op weg naar Shanghai in China.

15.000 kilometer

Om die bestemming te bereiken zullen ze gedurende één jaar elke dag ongeveer 100 kilometer moeten fietsen. Want de afstand tussen Brasschaat en deze Chinese stad is 15.000 kilometer.

Gemeentevlag

Aan het Kerkplein van de gemeente werden de vier jonge Antwerpse avonturiers door familie, vrienden, twee burgemeesters en zelfs vice-eerste minister Jan Jambon uitgewuifd. Ze kregen bovendien ter plekke de gemeentevlag van Schoten en Brasschaat mee. Die zullen ze tijdens hun reis zoveel mogelijk moeten fotograferen met de bezochte steden, en zeker eindbestemming Shanghai, op de achtergrond. Die foto’s zullen op hun facebook geplaats worden.

18 landen

De reisweg naar Shanghai gaat via minstens 18 landen. Dat zijn Duitsland, Tsjechische Republiek, Slovakije, Hongarije, Kroatië, Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgistan, Kazakhstan en China.

“Indien ze onderweg problemen ondervinden, mogen ze me steeds bellen.” zei minister Jambon die aan de jongens en hun ouders spontaan zijn GSM-nummer gaf.

Tracking

Het fietsavontuur van de vier jongemannen is te volgen op de website www.silkroadcyclers.com. Op kaart kan je in real time zien hoe ver ze al geraakt zijn. Als alles goed gaat, komen ze na een jaartje fietsen aan in Shanghai met 15.000 kilometer op de teller.

Verovert Brasschaat de Wereld?
AAfscheid van de familie Brasschaat TV
Anton Caramin Brasschaat tv
Bezorgde ouders Brasschaat tv
 Jan Jambon met twee burgemeesters wuift China reizigers uit Brasschaat tv
China reizigers kijken onder toeziend oog van ouders hun materiaal na Brasschaat TV
De vier China reizigers Brasschaat tv
Op de foto met minister Jambon en burgemeester van Schoten MAARTEN DE VEUSTER Brasschaat tv
Burgemeester van Schoten begroet Yuri Soens Brasschaat tv
Yuri Soens met minister Jambon Brasschaat tv